Від чого жовтіють пуплята на огірках

Пожовтіння зав'язей може бути ознакою дуже неприємного захворювання – бактеріозу. Воно проявляється внаслідок надто високої вологості повітря та ґрунту. Висока щільність посадки рослин також створює сприятливі умови для розвитку незграбної плямистості (так ще називають бактеріоз).

Чому жовтіють зав'язі огірків у теплиці?

Листя та зав'язі на огірках можуть жовтіти через те, що в густих чагарниках їм не вистачає світла, вологи, живлення. При занадто великій щільності посадки навіть при правильних підживленнях рослини конкуруватимуть між собою за поживні елементи, яких завжди не вистачатиме.

Чому в огірків жовтіють плоди?

Це коли квітка овочу зацвіла, з'явилася маленький плід, а потім він жовтіє та відпадає. Це означає, що рослині не вистачає поживних речовин. … Якщо грунту не вистачає харчування, то рослина просто позбавляється зайвих огірків. Вони вмирають на ранній стадії.

Чому жовтіють молоді огірки у теплиці?

Пожовтіння листя і зав'язі може відбуватися через брак необхідних мінеральних елементів у грунті. Так при нестачі азоту листя помітно світлішає, а маленькі зав'язі огірків деформуються у вигляді гачків і жовтіють. У період активного нарощування зеленої маси рослина потребує великої кількості азоту.

Чому плоди огірків жовтіють та сохнуть?

Особливо огірочки не люблять перебоїв із надходженням вологи у фазу плодоношення. Багато зеленої маси вимагає багато води, яку поверхнева коренева система огірка збирає з невеликої глибини. Тому рослини реагують на недостатній полив масовим пожовтінням та скиданням зав'язей.

Чому жовтіють маленькі огірочки зав'язі?

Відповідно, при температурах вище 25-27 ° C або нижче 13-15 ° C рослини починають висихати або, навпаки, переохолоджуються. Ніжні зав'язі в цей час жовтіють і опадають. Найчастіше це відбувається в плівкових теплицях, оскільки вони активно прогріваються влітку до 40 ° C і вище і різко охолоджуються з настанням ночі.

Що робити, якщо зав'язі огірків жовтіють і засихають?

Також проблема відсутності зав'язей огірків або їх пожовтіння може бути у нестачі мікроелементів, таких як бор, цинк, молібден і навіть йод. При цьому особливо часто зав'язі жовтіють через брак бору. Тому в період бутонізації та цвітіння вам слід підгодовувати огірки борною кислотою.

Чому жовтіють маленькі огірочки на Плетях?

Сохнуть огірочки на батогах Багато городників стикаються із ситуацією, коли маленькі огірочки, що дбайливо вирощуються в їх теплицях, раптом починають сохнути без будь-яких на те підстав. У нашій ситуації таке теж відбувається, але стосується, як Ви можете бачити на фотографії, лише окремих огірків.