Петрушка коренева як використовувати

Що роблять з корінням петрушки?

Заморожений та сушений корінь петрушки використовувати для супів, других страв як приправу. Можна заварювати, якщо рекомендував лікар.

Чим корисний відвар кореня петрушки?

Всередині коріння ховається велика кількість корисних мінералів та мікроелементів, серед яких варто виділити вітамін С та групи В, вітаміни Р та А. Також у складі петрушки достатня кількість вітамін Е, РР, К. міститься калій та марганець, калій та кальцій. Є великий обсяг фосфору, заліза, молібдену.

Коли потрібно викопувати кореневу петрушку?

Прибирання кореневої петрушки починають восени, коли температура ґрунту опуститься до 5°C. Залежно від кліматичних умов регіону це вересень чи жовтень. Якщо врожай викопати раніше, то він погано зберігається.

Як зберегти петрушку на другий рік?

Щоб рослина добре перезимувала, на початку осені треба зрізати всю зелень. До холодів грядку мульчують соломою або опалим листям. Коли настане весна і з'явиться сонце, всю мульчу слід забрати, а молоді сходи закрити плівкою. Вона захистить ніжні паростки від висихання та переохолодження.

Чи можна заморозити корінь петрушки?

Викладіть нарізані коріння на піднос або спеціальну поличку в морозильнику та помістіть їх у холод на 2 години. Потім розкладіть по пакетах і покладіть у морозильник. А взимку додавайте в супи та зміцнюйте свій імунітет.

Яка користь від петрушки?

Петрушка відома своїми протизапальними та сечогінними властивостями. Її рекомендують вживати для зміцнення ясен, поліпшення апетиту та травлення, а також виведення солей із організму. При циститі, сечокам'яній хворобі та інших захворюваннях нирок та печінки також показана зелень петрушки.

Як правильно заварити корінь петрушки?

Насіння петрушки використовують у складі трав'яного чаю для схуднення. Для цього змішують 15 г насіння петрушки, 40 г жостеру, 15 г кореня петрушки, 15 г кореня кульбаби, 15 г листя м'яти. Заварюють 2 ст. ложки суміші 2 склянками окропу, настоюють 30-40 хвилин, проціджують, випивають уранці натще.