Полив огірків борною кислотою у теплиці

Коли підгодовувати огірки борною кислотою?

Завжди використовую борну кислоту для обприскування всіх своїх рослин, та огірків теж, обов'язково тоді, коли вони починають цвісти. В результаті вони викидають більше квіток, пустоцвітів майже не буває, зав'язуються плоди добре, не обсипаються. Якщо все зробити правильно, 1-2 обробок цілком достатньо.

Скільки потрібно борної кислоти для обприскування огірків?

Для обприскування у період першого цвітіння огірків застосовують борну кислоту в одній із варіацій: або 1 ч. л. борної кислоти + 10 гранул марганцівки на літр води, або 2 г борної кислоти та 100 г цукру на літр води.

Чи можна бором обприскувати огірки?

Своєчасне підживлення огірків бором у вигляді обприскування розчином борної кислоти збільшує кількість зав'язі і призводить до більш високого врожаю. Бор пов'язаний з розвитком та диференціюванням рослинних клітин і, отже, допомагає у подовженні коренів та пагонів огіркових рослин.

Як підгодувати огірки борною кислотою та йодом?

Вилити у відро склянку з|із| борною кислотою. Ще капнути у воду йодом. На цебро досить 35 крапель. Цим розчином можна обприскувати здорові рослини для профілактики захворювань та підгодувати огірки при появі на листі та стеблах перших симптомів грибкових захворювань.

Як розвести борну кислоту для огірків?

Як приготувати розчин?

  1. Візьміть 5 г борної кислоти (це приблизно 1 чайна ложка) і розмішайте в 3 – 4 л гарячої води. У холодній розводити порошок не можна. …
  2. Безперервно помішуючи, долийте води у розчин. На 5 г порошку вам знадобиться цебро води.
  3. Приготовленим розчином рівномірно обробіть все листя рослини.

Як розводити борну кислоту для зав'язі?

2:428:21Suggested clip 60 secondsБорна кислота-найкращий спосіб для збільшення зав'язей на томатахYouTube

Що можна полити борною кислотою?

Борну кислоту можна використовувати як мінеральне добриво при нестачі бору, як стимулятор для пророщування насіння, для пишного цвітіння декоративних рослин та підвищення врожайності суниці, картоплі, буряків та інших овочів.