Полив смородини під час дозрівання ягід

Як часто поливати смородину під час плодоношення?

Але не частий: можна зробити це 4-5 разів за сезон – наприклад, в період активної вегетації, час цвітіння та формування зав'язей, у період наливу ягід та після збирання врожаю. Якщо літо сухе та спекотне, треба поливати смородину раз на 7-10 днів. Норма у такому разі – до 50 л під кожен кущ.

Чим удобрювати смородину під час плодоношення?

0:181:40Suggested clip 55 secondsЧим підгодувати смородину під час плодоношення Біогумус … YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Чим підгодувати чорну смородину під час плодоношення?

Чим і коли треба годувати чорну смородину восени під кожен кущ бажано внести від 4 до 6 кг органіки (пташиний послід, компост, гній), від 10 до 20 г сірчанокислого калію і приблизно 50 г суперфосфату.

Чому дрібні ягоди у смородини?

Найчастіше ягоди дрібнішають через неправильне обрізання кущів (а то й повної її відсутності). … Тому при обрізанні небажано залишати гілки старше 3-х років, а в деяких сортів – навіть старше 2-х років.

Скільки разів на тиждень поливати смородину?

У посушливі періоди зволожувати ґрунт під кущами потрібно з періодичністю. раз на тиждень. Особливо ретельно потрібно стежити за станом ґрунту в період зав'язування та дозрівання ягід. Дефіцит води в грунті в цей час може призвести до того, що плоди, що ще не дозріли, почнуть опадати.

Як доглядати кущі смородини після збирання врожаю?

Підживлення смородини після збирання врожаю Насамперед розчиніть по 1 ст. л. суперфосфату та сульфату калію у відрі води, додайте туди 1 склянку деревної золи і вилийте таку суміш під кожен кущ. Усі види смородини дуже люблять фосфор, а хлор не переносять, особливо червона смородина.

Чим підгодувати смородину, щоб ягоди були більшими?

Щоб смородина дала великий урожай, її необхідно правильно підгодувати. Найкращі результати дають крохмаль та зола. Як кажуть, дешево та сердито! Крохмаль смородину удобрюють перед цвітінням і під час наливу ягід, а золою – коли плоди почнуть дозрівати і після збирання врожаю.